OVERGAVE

De ideeën en concepten in ons hoofd kloppen soms totaal niet met de plannen van het universum (Je hogere zelf).  Je ‘denkt’ op koers te zijn en dan plots wordt het stuur door een externe gebeurtenis omgegooid. Hierdoor kan verwarring ontstaan. In de eerste instantie ben je niet blij. Er ontstaat verontwaardiging of zelfs slachtoffergedrag; tot je beseft dat deze plotselinge koerswijziging een goede reden heeft.

Persoonlijk heb ik in de maand oktober opvallend veel van dergelijke confrontaties gehad. Op het eerste oog pijnlijk maar bij nader inzien besef ik nu dat alles om mij heen gezuiverd wordt. Wat niet echt bij mij past, verdwijnt en maakt ruimte voor iets nieuws waar ik beter mee resoneer. Na de verwerking van de teleurstelling ontstaat er opluchting en mag ik eerlijk bekennen dat ik het diep van binnen al wist. Zodra een situatie zich in mijn leven aandient, voel ik meestal direct dat het niet goed voelt. Op zulke momenten neemt mijn rationele denken het echter over, deze denkt het namelijk beter te weten. Wat ik denk is op dat moment namelijk logischer dan hetgeen ik op dat moment voel. 

advertentie

 

We hebben te maken met een maatschappelijk netwerk (matrix)  en een spiritueel netwerk dat in verbinding staat met de bron. Laatstgenoemde is neutraal en kent geen oordeel. Het maatschappelijke netwerk is de leefomgeving die is opgebouwd uit diverse overtuigingen. Dit netwerk bestaat uit prestatie, afkeuring en oordelen.  Ondanks dat, ervaart ieder mens zijn eigen waarheid maar verloochend men deze soms uit angst voor mislukking, afwijzing en uitstoting. Het is dus moeilijk om volgens je eigen waarheid te leven en neem je daarom soms, tegen beter ‘voelen’ in, besluiten die beter in het maatschappelijke plaatje van dat moment passen.  Je bent dan niet meer neutraal.  Dit leidt vervolgens tot emotionele confrontaties. Uiteindelijk zijn dit je beste leermomenten die je keer op keer bewust maken wie je werkelijk bent en wat je werkelijk wilt manifesteren.

Blijf dus altijd vertrouwen. De wegwijzer naar succes, overvloed en oplossingen zit niet in je hoofd maar in de bron waarmee jij voortdurend in verbinding staat. Op het moment dat je tegenslag ervaart, trek je onbewust de stekker uit dit contact en kruip je weer in hoofd. Dit geeft veel stress en verdriet omdat je niet leeft volgens de aanwijzingen vanuit jouw liefdevolle en kleurrijke binnenwereld. De oplossing ligt al klaar in de bron. Geef je volledig over in vertrouwen en het je zult een diepe rust ervaren.

 

Ana Akkermann

0909-0237

Box 01

HOME

Terug naar blog overzicht