Redactie


30 april 2019 - Blogs

Mijn leven met psoriasis

Tags:

Het hebben van een huidaandoening, in welke vorm ook, kan een grote impact hebben op je leven. Ik ken gevallen waarin mensen de deur niet meer uit gaan, niet meer naar een zwembad gaan, of sauna, of zelfs naar het strand. Mannen en vrouwen die bij een temperatuur van een graad of 24 met een heerlijke zonnetje, een blouse of trui met lange mouwen aan hebben en een lange broek. Daar waar je gewoon de heerlijke stralen van een zonnetje op je blote huid hoort te voelen. Als je liefhebber bent, natuurlijk.

Wat houdt deze mensen tegen? Noem het beestje maar bij de naam. De blikken! Het gevoel bekeken te worden! Je ziet mensen fluisteren en steelse blikken jou kant op werpen! Je voelt je bekeken! Ik zal je uit de droom helpen. Ja, die mensen kijken! Logisch, zou ik ook doen. Iedereen kijkt, daar heb je namelijk ogen voor. En wat je erbij denkt? Joh, lekker belangrijk. Die gedachte vul jij in, namelijk. Want je weet niet wat de ander denkt, tot je er om vraagt. En dan blijkt doorgaans dat het antwoord best wel mee valt, en dat de negativiteit voornamelijk van uit je eigen onzekerheid komt.

Die onzekerheid, die is niet aan komen waaien. Die onzekerheid is geen voortvloeisel van uit je huid aandoening. Die was er al en is alleen maar versterkt door je aandoening en je denken er over. Wat ik hiermee wil zeggen is dat als je op die manier over je zelf kunt denken, je het ook op een andere manier kan. Een meer constructieve manier, een meer liefdevolle manier. Een manier die maakt dat je op een veel positievere manier in het leven komt te staan. Dat je mag zijn wie je bent of wie je wil zijn. Dat het niet meer uit maakt wat anderen van je vinden. Want wat jij vindt van jezelf, dat is wat telt. Al het andere is bijzaak.

Bij www.rimpelsopjeziel.nl zijn er coaches die je kunnen helpen of assisteren zo je wilt. Ik ben wat die huidaandoening betreft ervaringsdeskundige. Met meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van psoriasis. Ja, zolang en langer heb ik dat al. Maar ik lijd er niet onder. Dat is waar het omgaat. Ik heb ook een boekje geschreven genaamd Ik ben mijn huid niet,. Daarin vertel ik je hoe ik hier mee omga en ook hoe jij dat zou kunnen.

Via de bel lijn van rimpels op je ziel kun je ook met me in gesprek als je wilt. Bel dan met 0909-0237 boxnr 02. En stel de vragen die je hebt en op het puntje van je tong liggen maar die je met niemand durft te bespreken. Ik ben daarvoor en geen vraag is mij te gek. Wil je je hart uitstorten, even helemaal uit je dak en je kunnen laten gaan, dit is de plek en dit is je kans. Ik ben er voor je en ik luister naar je. Lets do it!

Q ich muss noch kurse absolvieren, um hausarbeiten schreiben lassen mein nebenfach auf magisterniveau zu bringen.

Terug naar blog overzicht