In je hart zit je innerlijke kracht

Datum: 22 mei 2019

’Mijn moeder heeft me zo bang gemaakt. Tot op de dag van vandaag leeft die angst nog in mij.’

De problematische relatie met haar moeder bepaalt het leven van de Belgische veertiger Julia Bregts

Na haar schooltijd studeert Julia verpleegkunde en leert ze haar man Wouter kennen. Ze begint een eigen bedrijf als wijkverpleegkundige en komt in de gemeentepolitiek terecht.

Wanneer bij haar zoontje van haar vriendin Paula leukemie geconstateerd wordt, heeft dat ook op Julia veel impact. ‘Dat gaf me een enorme schok, want hij was nog maar anderhalf jaar oud. Op die dag ben ik begonnen met het schrijven van dit boek.’

Dochter Evy

In 2001 krijgen Julia en Wouter een dochter: Evy. Zij blijkt aan autisme en epilepsie te lijden. Daarmee begint een aangrijpend verhaal over diagnose, behandeling en opvang. Later overlijdt Julia’s vader, met wie ze een goede band had. ‘Mijn moeder was altijd jaloers op mijn verstandhouding met hem.’

Na Julia’s scheiding van de met psychische problemen en seksverslaving kampende Wouter, ontmoet ze Richard tijdens haar zoektocht naar woonvoorziening voor Evy. De relatie met deze welgestelde bekende Nederlander eindigt na vier jaar. Via een datingsite ontmoet ze in 2015 Pieter.

Recensie

Ik heb Julia persoonlijk ontmoet en haar boek mogen ontvangen. Wat een sprankelende energie… Wat een kracht en power is Julia. Met 2 voeten krachtig op aarde en tevens hoog bewust van het leven en de illusie die ons voorgespiegeld wordt en hoe jezelf hier uit te bevrijden en de mooie werkelijk in alles te ontdekken. Haar levenspad bewandeld op vele paden waarbij ze enorme kennis en wijsheid vergaard heeft die klaar is om de wereld ingestuurd te worden. We gaan nog veel van deze bijzondere dame horen. Een vrouw met een geweldige dosis humor, liefde helderheid directheid vrouwelijkheid en inspiratie. A woman with a mission.

Monique Hermans

 

Bestel hier het boek van Julia

 

www.rimpelsopjeziel.nl