Houden van jezelf

Datum: 20 mei 2021

Jijzelf, net als iedereen in het hele universum, verdient jouw liefde en genegenheid. Liefde is één van de sterkste gevoelens die we kunnen ervaren. En we verdienen het allemaal. Jij verdient het. Je verdient het vooral om door jezelf bemind te worden, omdat je de belangrijkste persoon in je leven bent. Waar je ook naar toe gaat, jij bent er altijd zelf bij.

En het beste ben jezelf. Het is namelijk niet de bedoeling van het leven dat jij negatieve gevoelens en overtuigingen hebt over jezelf. Je moet niet tegen jezelf zijn, maar voor jezelf. Want laten we heel even eerlijk en serieus naar onszelf zijn. Laten we geen sociaal wenselijke antwoorden geven maar echt eens kijken naar wie wij zijn.

Hoe slaag je nu in het leven met jezelf?

Houd jij van jezelf?

Vind jij jezelf aardig?

Kun jij het goed vinden met jezelf?

Vind jij jezelf geweldig?

Vind jij dat jij het goede in jezelf en anderen naar boven haalt?

De meeste mensen houden niet van zichzelf wist je dat?

Sommige mensen weten dit, maar er zijn ook genoeg mensen die niet eens weten dat ze niet van zichzelf houden, maar juist doordat zij niet van zichzelf houden, creëren ze wel volop hun eigen problemen in hun leven.

Zelfhaat, zelf afwijzing zijn veel voorkomende gedachten bij mensen en veel mensen zijn zich dit niet eens bewust. En dat terwijl het leven werkelijk bedoeld is om gelukkig te zijn.

De meest actieve relatie die je hebt is met jezelf.

Denk daar eens over na, misschien heb je er zelf nog nooit over nagedacht. Maar de enige belangrijke relatie die je hebt is die met jezelf.

Vaak denken we daar niet over na, of denken alleen maar over de relatie die we hebben met anderen, onze partner, kinderen, collega’s, baas, leiders enzovoort. Je kunt ook nooit van jezelf weg, want waar je ook naar toe gaat, je neemt altijd jezelf mee. Jij bent er altijd. Overal waar jij naar toe gaat, daar ben jij ook. Niet 1 seconde of 1 dag kun je weg van jezelf. Jij bent er namelijk altijd. Dus als jij niet van jezelf houdt, heb je een vreselijk naar en ongelukkig leven.

Jij hebt de meest actieve relatie met jezelf dan met wie anders dan ook.

Verbeeld je eens in dat je 1 uur met iemand moet doorbrengen die je totaal niet mag. Nou, ik weet als geen ander hoe het is om te leven met iemand die je totaal niet mag. Het feit dat zelfliefde nog steeds als een narcistisch onderwerp wordt behandeld, is bizar. Zonder van jezelf te houden, kun je niet van iemand anders houden. Feit.

Zonder van jezelf te houden, doe je dingen voor anderen, omdat je dan weer even een gevoel van zelfliefde ervaart. Ga het doorzien. Je doet dingen NOOIT voor een ander, maar voor het gevoel wat het jou geeft. Jezelf waarderen is de basis om anderen te waarderen.

Breng tijd door met jezelf

Doe dingen die je ziel vervullen. Weg met mensen die je niet een goed gevoel geven. Niet omdat deze mensen niet goed zijn, maar omdat JIJ nog niet instaat bent om in ZELFLIEFDE te blijven. Het gaat altijd om jouw gedachten over de ander en niet over de ander zelf. De ander is alleen jouw oefenmateriaal. Ga daar gedoseerd mee om.

Zelfliefde betekent jezelf gelukkig laten zijn

Dus doe elke dag dingen die je een goed gevoel geven. Zelfs 10 minuten aan zelfliefde kunnen ervoor zorgen dat je je op de lange termijn veel beter voelt. Maar je bent meer dan 10 minuten waard. Je bent de meest cruciale persoon in je leven. Handel dienovereenkomstig, toon liefde en sta open om liefde te ontvangen.

Reageer niet op onbeschoftheid en disrespect Als mensen onbeleefd tegen je zijn, laten ze zien wie ze zijn, niet wie jij bent. Vat het niet persoonlijk op. Reageer vanuit liefde. Telkens wanneer iemand je actief beledigt om jou een slecht gevoel te geven, onthult hij een groot deel van zijn eigen persoonlijkheid: het gebrek aan zelfliefde. Wat anderen over je zeggen of denken, heeft niets met de werkelijkheid te maken. Het is gewoon hun perceptie.

Natuurlijk willen we allemaal in de buurt zijn van mensen die vriendelijk en liefdevol zijn, maar de harde realiteit is dat er onbeschoftheid en disrespect bestaat. Toch hoeft het jou niet te beïnvloeden, en zeker niet je zelfliefde. Als iemand onbeleefd tegen je is, laat hem dan, het zijn niet jouw zaken, het zijn die van hen. Je hoeft niet te redden, te pleasen of een ander wakker te maken. Het enige wat jij bent, is LIEFDE.

Elke keer als ik zie dat iemand gemeen is tegen anderen, oefen ik om in mededogen te stappen. Elke emotie die je uitdrukt, wordt in je geboren.

Als je haat verspreidt, voel je haat.

Als je echter liefde en vreugde verspreidt, zijn dit de emoties die je diep van binnen voelt.

Je kunt niet volledig van iemand houden als je niet van jezelf houdt

En je kunt niet onbeleefd zijn tegen iemand als je niet ook slecht over jezelf denkt en voelt. Sterke, zelfverzekerde mensen breken anderen niet af. Ze versterken elkaar.

Vat onbeleefde reacties nooit persoonlijk op.

Reflecteer op jezelf. Als je jezelf eenmaal kent, hoef je niet meer naar de percepties van anderen te luisteren.

Wees je ervan bewust dat de kern van het disrespect diep in de ander ligt en niet weerspiegelt wie je bent. Het gaat allemaal over bewustzijn. Neem dat de ander niet kwalijk.

Houd van alles, je zult gelukkig zijn.

Je hoeft jezelf niet te veranderen, je bent namelijk helemaal goed zoals je bent, je moet van jezelf houden en ook van je zwakheden. Je hoeft jezelf niet te veranderen. En natuurlijk kun je ergens aan werken, maar dat kan alleen als je er ook van houdt.

Het is niet de bedoeling dat je slecht over jezelf denkt, dat hebben we ons zelf aangeleerd, en kunnen we ons zelf ook weer afleren. De bedoeling van het leven is om gelukkig te zijn, vooral met jezelf. Want dat is de enige persoon in je leven die er altijd is. Het is niet goed om slecht over jezelf te denken, zo zijn we namelijk ook niet geboren. Er is geen baby die wordt geboren met een genetisch setje dat hij of zij slecht over zichzelf denkt. Dat leren we aan. We kunnen ons zelf soms niet uitstaan en zijn continu in oorlog met onszelf. Altijd maar denken wat we verkeerd doen en wat er niet goed aan onszelf is. En zolang we dit blijven doen zullen we nooit een gelukkig zijn.

advertentie

Ik kan niets, ik ben dom, wie wil mij nou, ik verdien geen liefde, schuldgevoelens, sommige mensen zijn verslaafd aan schuldgevoelens.

Zou de wereld niet vreselijk zijn als iedereen hetzelfde zou zijn? Ontwikkel je eigen talenten en je krachten. Groeien is prima, maar wel in volledige acceptatie van wie je Nu bent. Het is toch vreselijk om te leven en niet te genieten van je leven. Want dat is werkelijk de bedoeling van het leven, geniet van het leven.

Als we niet opletten, beoordelen we anderen snel, en door dat te doen, verlagen we onze energie. We vinden het zo moeilijk om te vergeven dat we soms jarenlang vasthouden en onszelf martelen.

Vergeving gaat nauwelijks over iemand anders, maar over onszelf bevrijden van ellende. We maken allemaal fouten, dat helpt ons juist om te groeien. Het is menselijk. En we leren allemaal elke dag lessen. Maar ik geloof dat vergeven één van de kostbaarste lessen in het leven is.

Door te vergeven en liefde te tonen in plaats van haat, laat je jezelf los. Je geeft jezelf de mogelijkheid om gelukkig te zijn. Als je aan fouten blijft vasthouden, sta je in je eigen weg.

Pijn is zeker, lijden is optioneel

En het is oké om boos, geïrriteerd of verdrietig te zijn. Wij zijn geen machines en het doel is niet om emoties in te houden, te negeren of te onderdrukken. We kunnen echter altijd kiezen of we de situatie accepteren en erdoor groeien of dat we lijden. In plaats van anderen de schuld te geven voor hoe wij ons voelen, laten we medelevend zijn en liefde verspreiden.

Door liefde kunnen we bergen verzetten. Als je eenmaal meer liefde voor jezelf ervaart, begin je dit ook te tonen aan andere medemensen en te beseffen dat er ook steeds meer liefde bij jou terugkomt en weer stroomt naar het collectief.

Johan Maigret