Herken jij jezelf hierin?

Je hebt bepaalde ideeën die vanuit jouw diepste zijn opborrelen. Het is letterlijk een stukje van jouw identiteit. Zodra je dit oppert, zegt jouw omgeving dat je normaal moet doen en je verstand moet gebruiken. “Ga jij maar diploma’s halen. Zoek een normale baan. Wees nou eens realistisch. Die malle ideeën ook altijd van jou. Je bent een dromer.”

Je wordt afhankelijk gemaakt

Op het moment waarop je stopt in jezelf te geloven, wordt een prachtige gave ontkent. Men is niet bij machte te zien wie jij werkelijk bent. Omdat je de manier waarop men naar jou kijkt gaat geloven,  zijn jouw keuzes niet meer zuiver en resoneren deze niet met jouw trilling.  De gevolgen kunnen enorm zijn. Je wordt afhankelijk gemaakt wanneer je omgeving je blijft vertellen dat je het zelf niet kan.

De gespiegelde onmacht van de ander

Dit maakt je ongelukkig en misschien zelfs depressief en weet niet meer wie je bent. In het ergste geval beland jij in de stoel van de psychiater. Maar dat is eigenlijk de plek van de mensen die niet naar hun gevoel durven te luisteren. Vanuit hun persoonlijke onmacht vertellen zij verhalen over jou die niet kloppen. Zij kunnen alleen maar doorgeven wat ze zelf ooit als waarheid hebben aangenomen. Feitelijk was jouw vrije ziel een bedreiging omdat jij hun onmacht weerspiegelde.

Vastgeroeste overtuigingen loslaten

Onbewust geven wij elkaar het karmische stokje door. Hierdoor worden vastgeroeste overtuigingen overgebracht. Dit gebeurt net zolang totdat iemand wakker wordt en de keten doorbreekt. Zijn de mensen die jou ooit raar vonden dan nu wel gelukkig met zichzelf en met de keuzes die zij maakten? Zodra jij dit beseft, zul jij je bevrijd voelen. Je bent nu in staat om de opgelopen schade om te kunnen buigen naar kracht. Het is nog niet te laat.

advertentie

Je kunt jezelf weer omarmen

Stop met kijken naar jezelf door de afkeurende ogen van anderen. Omarm jezelf en vergeef de mensen die jou dit aandeden en wees dankbaar dat ze er waren. De tegendruk was namelijk nodig zodat jij je kracht kon ontdekken. Voortaan ben jij je nu ook meer bewust van de woorden die je tegen een ander uitspreekt. Je bent geen dromer maar klaarwakker.

Misschien ben je geraakt door bovenstaande woorden en wil je graag met mij praten?  Kijk dan even op mijn profiel voor de mogelijkheden. Natuurlijk staat het je ook vrij eens kennis te maken met mijn collega’s. Ga hiervoor naar www.rimpelsopjeziel.nl

Ana Akkermann

Liefs,

Ana

0909-0237

Box 01

Terug naar blog overzicht