Het nut van ziek zijn

Datum: 5 mei 2021

Wij zijn ziekte als iets slechts gaan zien. Iets dat we moeten voorkomen en dat niet hoort bij een gezonde levensstijl. Toch heeft ziek zijn een hele belangrijke functie. Een flinke koorts reinigt je lichaam. Veel wat er niet thuishoort, wordt door koorts weggewerkt en afgevoerd. Daarom is het belangrijk om als je koorts hebt veel water, kruidenthee of vers vruchtensap te drinken.

Ziektes kunnen samengaan met een groeiproces

Vaak maak je na ziekte een mentale of spirituele sprong. Je wordt letterlijk in de ruststand gezet en krijgt tijd voor nieuwe inzichten en groei.

Aandoeningen of klachten kunnen ook een signaal van je lichaam zijn dat verandering nodig is in je leven. Een signaal dat het zo niet verder gaat. Of dat er in het verleden dingen gebeurd zijn die niet goed verwerkt zijn. Het is dan belangrijk om te gaan luisteren naar je lichaam. Wat vertelt het je?
Als je stil wordt en er de tijd voor neemt, wordt het vaak duidelijk. Soms weet je ook wel wat er aan de hand is, maar weet je niet hoe je dat voor elkaar krijgt. Een coach, therapeut of spirituele deskundige kan je hierbij helpen.

Tekort aan vitamine D, door een tekort aan zonlicht

Ziektes, aandoeningen of klachten worden ook vaak veroorzaakt door een teveel aan toxines en/ of een tekort aan vitaminen en mineralen. Bijna iedereen in Nederland heeft aan het einde van de winter een tekort aan vitamine D, door een tekort aan zonlicht. Dit heeft een effect op je weerstand, op je energie en op je geluksgevoel. Als je zonnebrandcrème smeert, blokkeer je tegelijk de opname van vitamine D.

Als je rookt of aan de pil zit, neem je minder vitamine C op. Vaak eten we niet gezond en in onze voeding zitten steeds meer toxines en steeds minder vitamines en mineralen. Tekort aan vitamine B12 kan allerlei klachten geven, lichamelijk en psychisch. Maar ook andere vitamines en mineralen hebben we vaak tekort zoals o.a. zink, magnesium, ijzer. Een bio-resonant, mesoloog, pendelaar of een bloedonderzoek via de huisarts kan duidelijkheid geven.

Ga luisteren naar je lichaam

Dus onderzoek je klachten. Ga luisteren naar je lichaam. Je lichaam is je vriend en keert zich nooit tegen je. Wel wil het je heel vaak iets vertellen. Lichaam en geest vormen hierbij één geheel. Als je niet lekker in je vel zit, kan je ook lichamelijke klachten krijgen. Kijk maar eens wat er onder je klacht zit. Je klacht onderdrukken met medicatie, is dan niet de oplossing. Kijken wat de oorzaak is en daarmee aan de slag gaan wel.

Wat het lichaam ons probeert te vertellen

Zelf kreeg ik tijdens mijn burn-out enorme lichamelijke klachten. Volgens de artsen en specialisten had ik onuitspreekbare chronische, ernstige aandoeningen. Met bijhorende gruwelijke plaatjes. Ik moest steeds zwaardere medicatie en werd steeds zieker. Tot ik stopte met de medicatie (ik had bijna alle bijwerkingen), naar meerdere therapeuten en coaches stapte, mezelf ging ontgiften en onderzocht wat er onder mijn klachten zat. Wat mijn lichaam me probeerde te vertellen. Al zó lang. Mijn lichaam was steeds harder gaan schreeuwen, de klachten waren steeds heftiger geworden. Ik ben aan de slag gegaan met mezelf en mijn leven. De klachten verdwenen. Nu ben ik kerngezond.

Nieuwe levensrichting

Daarna ging ik kruidengeneeskunde studeren en werd ik gelukscoach zodat ik kan helpen met mijn ervaring en kennis en anderen te ondersteunen op hun pad.

Graag hoor ik jouw verhaal, wat jouw lichaam je vertelt!

Elke van Wageningen – gelukscoach, kruidengeneeskunde – www.viekacademy.nl

Online coaching

Elke van Wageningen box 24

De sympathieke Elke houdt bijna dagelijks een telefonisch spreekuur. Zij kan jou tips geven om weer lichamelijk en geestelijk in balans te komen. Kijk op haar persoonlijke pagina of Elke aanwezig is.

Lees meer blogs in ons magazine

Maatschappelijk Spirituele Advieslijn

www.rimpelsopjeziel.nl