Dat we nooit alleen zijn, is een feit. Er is meer dan dat wij met onze stoffelijke ogen kunnen waarnemen.

Alles is energie en heeft deze verschillende frequenties. De frequenties die we kunnen voelen, horen en zien zijn afhankelijk van onze emotionele gemoedstoestand of gevoeligheid.

Het is als de ouderwetse radio. Deze had diverse golflengtes. Je kon kiezen tussen de toetsen LKW, FM en MW. Vervolgens draaide je aan de knop op zoek naar muziek die je fijn vond.  Dat was dan afhankelijk van je stemming.

Wanneer je overspannen bent, kan het gebeuren dat jouw dagelijkse frequentie wordt verstoord. Er komt een ruis op de lijn. Een andere dimensie krijgt toegang tot op de golflengte waar jij je op dat moment bevindt.

Persoonlijk zal ik de laatste zijn die dit proces ontkent. In het verleden stond ik onder grote spanning en nam ik wel degelijk geluiden en verschijnselen waar die ik niet kon verklaren. Het was een angstige periode. Deze energie had zich in het huis waar ik woonde, genesteld. Een stabiele persoonlijkheid zou echter nooit hetzelfde ervaren. Mijn toenmalige Indische schoonmoeder deed, als ik niet thuis was en zonder mijn medeweten, rituelen om het huis te reinigen. Wanneer ik nu achteraf invoel op haar afstemming (zonder oordeel), kan ik mij voorstellen dat zij niet voldoende lichtfrequentie had om dit probleem op te lossen. Integendeel, het werd van kwaad tot erger.

Meer over deze periode kun je lezen in mijn boek.

Uiteindelijk heb ik het huis verlaten en naarmate ik heelde van mijn trauma, namen de extreme verschijnselen af. Mijn nieuwe huis was licht en zonnig. De frequentie kon mede dankzij dit huis en mijn innerlijke heling weer naar een hogere trilling gebracht worden. Ik heb dit destijds helemaal alleen moeten doen.

Het is belangrijk te beseffen dat jij altijd de baas bent over jouw gemoedstoestand. Dit is echter lastig als je niet hebt geleerd om voor jezelf op te komen. Angst is een toegangspoort voor gedachten en gevoelens. Dit zal de verschijnselen versterken. Je moet dan ook zeer voorzichtig zijn, wie je toelaat om jou te helpen. Mijn toenmalige schoonmoeder maakte het alleen maar erger. Het koste mij zelfs moeite om haar om mij heen te verdragen.

Veel mensen gaan zelf aan de slag met salie zonder enig besef wat er precies aan de hand is. Of zij nodigen mediums uit die zij blindelings vertrouwen. Meestal wordt het dus alleen maar erger. Er ontstaat een afhankelijkheid tussen het medium en aanvrager. Het medium kijkt niet naar de gemoedstoestand van de aanvrager maar gaat zonder enige kennis van de psychologische achtergronden aan de slag. Hiermee  tart hij of zij alle kosmische wetten.

Mijn advies is om te ontdekken wat er in het leven van de aanvrager speelt waardoor deze openstaat voor de andere dimensie. Meestal gaat het om innerlijke wonden die geheeld mogen worden. Een spiritueel psycholoog in samenwerking met een bewuste en verlicht medium kan mooie resultaten boeken. Samen kunnen zij voorkomen dat de aanvrager dieper in duistere theorieën wegzakt. Het heeft geen zin om alleen de energie naar het licht te brengen. Ook de aanvrager heeft hulp nodig om zijn frequentie weer op het licht af te stemmen.  Helaas is het soms beter om een huis waar de energieën zich hebben verschanst, te verlaten.

Als men mij belt met vragen over deze problematiek, stuit ik vaak op emotionele problemen binnen een gezin of van de beller. Een opbeurend gesprek en een goede uitleg, geeft vaak al veel verlichting. Het gebruik van salie raad ik altijd af. Zet licht klassieke vrolijke muziek op (ook als je weerstand voelt) en je zult bemerken hoe de sfeer in huis verandert. Lage energieën kunnen de trilling van deze muziek namelijk niet verdragen. Pas wel op voor frequentiemuziek op YouTube. Ook deze kunnen lage trilling bevatten. Griezelfilms trekken ook lage energie aan. Ook dat is meteen voelbaar. Alles begint met bewust’zijn’ en het overwinnen van je angsten.

Omdat dit onderwerp in de jaren 80 nog niet openlijk bespreekbaar was, moest ik het helemaal alleen oplossen. Om die reden voelt het als een missie om in het heden anderen op een toegankelijke manier te helpen en te steunen.

Als je behoefte voelt om over deze onderwerpen te praten, ben je altijd welkom via de hulplijn. Mijn ervaringsdeskundige collega’s en ik helpen je met veel liefde en geduld. Je hoeft het niet alleen te doen.

Ana Akkermann

0909-0237 box 01

Meer informatie vind je op onze website

Maatschappelijk Spirituele Hulplijn

 

 

 

Terug naar blog overzicht