Energetische Therapie

Datum: 29 april 2021

We horen en lezen de laatste tijd veel over het hooghouden van je frequentie. Dit zou namelijk zorgen voor een beter immuunsysteem. Angst, stress en zorgen verzwakken de frequentie van het lichaam. Maar wat is frequentie nu eigenlijk?

Gerrie Hegeman is energetisch therapeut. Zij werkt in haar praktijk én op de advieslijn Rimpels op je ziel als energetisch therapeut. In eenvoudige taal legt zij uit wat frequentie is. Wij zijn enorm geboeid.

 Zodra Gerrie online is, heeft zij veel bellers. Door haar werkzaamheden en de praktijk kan zij helaas niet elke dag online consulten geven. Om die reden kan je ook een belafspraak maken.

 Veel plezier met het lezen van deze prettige uitleg.

 Ana Akkermann

Redactie

 

Wie is Gerrie?

Gerrie Hegeman is getrouwd en moeder van twee prachtige volwassen dochters. In 2014 werd haar leven flink overhoopgehaald. Zij werd ziek en er was geen vooruitzicht op beterschap. Gelukkig is Gerrie nooit voor één gat te vangen, waar een deur dicht gaat, gaat een andere deur weer open is het motto van Gerrie.  Prachtig levensmotto als je in vertrouwen durft en kunt leven.

Gerrie: “Ik ben me gaan verdiepen in Orthomoleculaire voedingstherapie en aansluitend daarop in energetische therapie. Dit bracht mij naast mijn herstel ook persoonlijke groei. Achteraf heeft mijn ziek worden me zoveel mooie dingen gebracht in het leven dat ik dankbaar ben dat het me is overkomen. Ik heb mooie mensen mogen ontmoeten en zoveel inzicht gekregen in mezelf. Dankzij deze periode heb ik nu de praktijk  “Gezond met Gerrie.

Waarvoor kunnen mensen bij jou terecht?

“Je kunt bij mij terecht voor energetische therapie waar NEI (Nieuwe Emotionele Integratie) een deel van is, voor orthomoleculair voeding- en leefstijl advies.

Ik werk vanuit de holistische visie, dat wil zeggen dat ik de mens zie als een geheel van lichaam, geest en ziel.”

Kun je uitleggen hoe Energetische therapie precies werkt?

“Bij energetische kijken we naar het onderbewustzijn en het bewustzijn. Ons brein zit fantastisch mooi in elkaar. We leren en ervaren iets nieuws en dat wordt vanzelf opgeslagen in ons onderbewustzijn. Gelukkig maar anders zou je bij iedere stap die je zet weer moeten bedenken hoe je hebt leren lopen. Bewust heb je deze kennis niet meer nodig, het is er en zit veilig opgeslagen. Hoe meer je leert en ervaart in het leven hoe hoger jouw stapel onderbewuste vaardigheden en kennis wordt. Je kunt het zien als een ijsschots, het grootste deel bevindt zich onder water en dat deel is jouw onderbewustzijn en jouw innerlijk weten. Het deel wat we boven water zien is het bewustzijn, dat waar we dagelijks mee bezig zijn en ervaren. Het onderbewustzijn onthoudt alles, ook de niet fijne ervaringen en daar kun je in het hier en nu flink last van hebben. Deze onderbewuste, niet fijne ervaring zorgt ervoor dat je in het hier en nu een blokkade krijgt, ziek kan worden of jezelf remt in het leven. De harmonie is verstoord en dat manifesteert zich in het bewustzijn als een klacht, onbegrepen gedrag of ziekte.”

Je werkt met Nei. Kun je uitleggen wat dat precies is?

“NEI (Nieuwe Emotionele Integratie) is een belangrijk deel van energetische therapie. Bij een NEI-sessie brengen we de disbalans tussen het onderbewustzijn en het bewustzijn aan het licht. Het mooie van NEI is dat je niet terug hoeft naar de gebeurtenis die je nu uit balans brengt. Wat geweest is, is geweest en dat ontkoppelen we van wie je nu bent. Je kunt het zien als het opruimen van je onderbewustzijn. Alles wat opgeruimd is, zit jou niet meer in de weg. Hoe mooi is dat? Zo kom je steeds meer bij wie je bent, bij je eigen kern zonder ballast van het verleden. Het is ook mogelijk dat er zaken in jouw onderbewust aanwezig zijn, die helemaal niet van jou zijn. Realiseer je dat het heel normaal gevonden wordt dat je een erfelijke ziekte door kan geven, maar dat het doorgeven van emoties gek gevonden vonden…als jij in de buik van je moeder zit, zijn alle eitjes bij jou al aanwezig. We bestaan uit biljoenen cellen en iedere cel heeft een eigen taak. Alles wat er in de cellen van je moeder zit opgeslagen, geeft ze bij de conceptie door aan haar kindje. Als je het eens zo bekijkt is het dus heel goed mogelijk dat een onverwerkte emotie van een vorige generatie jou in het hier en nu belemmerd. We ontkoppelen deze emotie om te verwerken en/of geven het terug aan daar waar het thuis hoort.”

Je zegt dat alles energie is. Kun je dat nader verklaren?

“Alles is energie. Alles om ons heen, maar ook wij als mens bestaan uit energie. Iedere energie heeft een eigen frequentie. Bij een hoge frequentie ben je beter beschermt tegen ziekte, depressies en invloeden uit de buitenwereld. Je kunt het leven makkelijker aan en ook de hobbels die iedereen tegenkomt in ons levenspad kun je beter aan. Een hoge frequentie versterkt het innerlijk weten. Hierdoor leer je steeds beter om in vertrouwen te leven, zonder je laten beïnvloeden door negatieve energieën van buitenaf.”

Hoe werk je precies?

Een klacht, ziekte of gedrag wat je niet kunt verklaren is een boodschap van je onderbewustzijn. Als je langdurig uit balans bent op het mentale vlak (bijvoorbeeld angsten, piekeren, depressieve gevoelens of stress) leidt dit tot disbalans op emotioneel niveau. Disbalans op emotioneel niveau leidt tot lichamelijke disbalans, wat zich uit in onbegrepen klachten. We gaan samen kijken wat jij graag opgelost en/of verbeterd wil hebben. Dat is de ingang van het consult.

Vanuit de Chinese geneeskunde gaan we kijken welke van de 5 elementen uit balans is, of zijn. Dit zijn de elementen aarde – water – vuur – metaal en hout. Volgens een vast protocol kijk ik welke emotie er in het hier en nu ervoor zorgt dat de elementen niet in balans zijn. Vervolgens kijk ik in relatie tot wie of wat jij deze emotie voelt. Daarna ga ik kijken of daar een trigger uit het onderbewustzijn onder zit, want deze triggers zorgen ervoor dat je niet in balans bent. Deze triggers zijn onverwerkte emoties die in het onderbewustzijn zijn opgeslagen en jou in het hier en nu belemmeren. Dit kunnen emoties zijn van jouzelf, maar ook uit eerdere generaties en zelfs uit vorige levens. We maken deze onverwerkte emoties los van wie je nu bent. Op deze manier brengt je onderbewustzijn veel aan licht en kunnen ook fysieke kwalen als bijvoorbeeld, hoofdpijn en buikpijn zonder medische reden worden opgelost. Dit zijn de SOLK-klachten. SOLK staat voor Somatisch Onverklaarbare Lichamelijke Klachten.

Zo schonen we je ziel op om helemaal jezelf te mogen zijn, zonder ballast uit het verleden. Het is ook een prachtige weg in persoonlijke ontwikkeling, je krijgt meer inzicht in jezelf, je familie en waarom je handelt, zoals je handelt. Ik werk met de biotensor. Dit is een eenvoudig meetapparaat. Alles is energie, ook jouw bewustzijn en jouw onderbewustzijn. Als deze energie niet congruent is, dat wil zeggen dat het onderbewustzijn en het bewustzijn niet in balans is, geeft jouw energie een andere frequentie en zal de biotensor een nee aangeven. Als jouw energie congruent is geeft het dezelfde frequentie aan en zal de biotensor een ja aan geven.”

 Je werkt ook via de telefoon. Je bent dus in staat iemand op afstand te helpen?

“Dat klopt. Deze methode kan ook heel goed op afstand worden toegepast. Ik heb al veel mensen via de hulplijn van Rimpels op je ziel kunnen helpen. Het is een fijne, praktische en efficiënte manier van werken, zoals dat bij mij past. Wie dit eens wil uitproberen is van harte welkom. Ik ben regelmatig online bij Rimpels op je ziel. Men kan ook via info@rimpelsopjeziel.nl  een belafspraak afspraak maken. Men vult dan meerdere opties in en een telefoonnummer. Er wordt dan z.s.m. een afspraak ingepland.”

.Je kunt Gerrie bereiken via 0909-0237 box 36

Meer informatie vind je op haar persoonlijke pagina

Lees meer blogs in ons magazine