Redactie


30 april 2019 - Blogs

Energetisch Week Journal ‘Keuzes’

Tags:

Keuzes…besef je hoe vaak je keuzes maakt?

Kleine, grote, ingrijpende, onbelangrijke, imponerende, life changing keuzes.

De hele dag door, vanaf het moment dat we onze ogen openen in de morgen na een heerlijke periode van onbewust ‘zíjn’, zonder enige weerstand of tussenkomst van al die prikkels van buitenaf, die we onafgebroken door de dag heen ervaren.

Al deze prikkels trekken ons weg van die innerlijke rust, die heerlijke stilte waar alle antwoorden voor het oprapen liggen, er helderheid en overzicht heerst.

De meesten van ons grijpen al snel naar de mobiel na het wakker worden zodat alle visuele prikkels weer volop toegang tot ons krijgen.

Of pakken die gedachtes op waarmee we de dag af hebben gesloten toen we in slaap vielen zodat ze de revue weer kunnen passeren en de dagelijkse carrousel van gedachten weer (vrolijk) door gaat.

Weke kleren trek ik aan vandaag?

Wat zal ik eens op mijn boterham doen deze keer…

Kijk ik nog even snel het nieuws of lees ik dat stukje wat ik gisteren zo interessant vond…

Even die een app sturen of eerst die? Welke reactie zal ik geven…het gaat maar door.

De meeste keuzes maken we onbewust, omdat we dat zo gewend zijn, geprogrammeerd lijkt het wel.

Toch vraagt de energie in het nu, die in een enorm tempo stijgt, dat we steeds bewuster keuzes gaan maken.

Het raakt die stukken in jou aan waarover je nog geen of weinig helderheid hebt.

Misschien wel juist die stukken die je al een tijd wegstopt omdat je er niet mee bezig wilt zijn.

Die relatie waar in het vuur gedoofd is, maar ja wat dan? Opgeven betekent (weer) alleen zijn, en hoe dan met de kids, het huis, financiën etc.…poeh nee laat maar, ik ga wel door.

Dat werk waarbij het enthousiasme steeds meer verdwijnt, je op de automatische piloot gaat, want tja, wat kan ik dan? Iets anders zoeken betekent geen zekerheid meer dus nee dat kan niet….

Vriendschappen waarbij je merkt toch langzaam uit elkaar aan het groeien zijn, niet meer zo op een1 lijn te liggen… je gooit jaren vriendschap toch niet zomaar weg? Ik slik wel in, komt wel goed.

Je zult merken dat deze manier niet meer zal werken, het past namelijk niet meer bij je, het is tijd dat je voor jezelf en jouw eigen geluk gaat kiezen.

Dat is namelijk de enige manier om werkelijk geluk te ervaren, kiezen voor datgene wat je energie geeft, waar je liefde voor voelt, wat vanzelf en dus moeiteloos gaat en waar jij vrolijk van wordt.

En soms betekent het dat je dingen, mensen of situaties los mag laten.

Zodra je dat met liefde, overgave en vertrouwen doet, creëer je ruimte voor nieuwe mensen situaties en dingen in je leven die dan met jou resoneren.

Je energielevel stijgt waardoor je steeds lekkerder in je vel komt en je meer en meer liefde gaat voelen voor je zelf en iedereen.

Sta er niet raar van te kijken dat je in deze periode ook lichamelijke ongemakken of veranderingen ervaart.

De hogere energie heeft even tijd nodig zich in je fysieke jasje te settelen.

Wees lief voor jezelf en gun jezelf rust tijd en ruimte, het mag.

En hoe meer je kiest voor al dat wat jou blij maakt, hoe minder zware uitdagingen er op je pad komen, je situaties steeds meer en sneller gaat begrijpen, het hoe wat en waarom en het leven gewoon een stuk leuker wordt!

Dus luister naar je lijf, je emoties, naar die innerlijke stem die je de weg wijst en maak je eigen keuzes.

Ongeacht wat een ander ook zegt of doet.

Alleen jij weet wat jouw antwoorden zijn.

Terug naar blog overzicht