Redactie


30 april 2019 - Blogs

Energetisch Week Journaal ‘Meditatie’

Tags:

In een tijd waarin de energie op aarde in hoog tempo stijgt en we steeds meer zicht en grip krijgen op wie we werkelijk zijn en waarom we hier zijn, kunnen al deze veranderingen en nieuwe info behoorlijk verwarrend zijn.

Er wordt steeds meer van ons verwacht dat we naar ons gevoel gaan luisteren en minder gaan denken vanuit ons hoofd.

Maar hoe doen we dat? Ons hoofd draait overuren….

Door meditatie.

Iedereen heeft er ongetwijfeld al eens over gehoord en iedereen heeft hier dan ook een eigen beeld bij. Vaak wordt er gedacht dat mediteren in lotushouding hoort waarbij je je handen open op je knieën legt en een bepaald geluid maakt, je niet meer mag denken en je vooral stil móét zijn want dat denken móét stoppen! Als je met die instelling aan meditatie begint zul je wellicht al een grote zucht slagen en met een bezwaard gevoel gaan zitten.

Mediteren, is inderdaad proberen uit je denken te gaan.

En daar bedoelen we dan mee die mallemolen die maar door blijft draaien, die gedachten die zich maar blijven herhalen, al dat moeten, al het nog te doen hebben, al wat niet lekker gaat en ons zorgen baart.

Deze gedachten houden je daar waar je niet meer wilt zijn, in lagere energie.

Als het je lukt dat denken los te laten, stijgt onmiddellijk je energie, je frequentie, waardoor je gedachten met een hogere trilling opvangt. Want ja, onze gedachten komen binnen…we vangen ze op en maken ze eigen.

We zeggen allemaal wel eens: die gedachte popte ineens in me op! Of dat idee kwam ineens binnen.

En daarmee hebben we niets gelogen wat gedachten komen inderdaad bij je binnen.

Onze emoties geven ons precies aan of we naar ons hoofd luisteren of naar onze intuïtie.

Door het simpele feit dat positieve gedachten, emoties, die ons goed doen voelen, plezier geven, moeiteloos gaan, energie geven …die gedachten en emoties die bij ons horen en dus ook bij ons levensplan.

Luisteren naar deze gedachten zullen ons verder brengen in ons leven en ondersteunend zijn.

Negatieve gedachten en emoties zoals verdriet, jaloezie, boosheid geven aan dat we dingen doen of denken die niet bij ons passen en ons niet verder brengen, maar ons juist steeds van onszelf af brengen.

En toch luisteren we vaak meer naar ons hoofd dan ons hart en lopen dingen niet zoals we graag zouden willen…

Om dat denken stil te kunnen zetten en weer helder te krijgen wat dan welke de juiste stappen zijn om te zetten, kun je dus gaan mediteren.

En ja natuurlijk kan dat zoals eerder beschreven in de lotushouding, maar het hoeft niet.

Het gaat erom dat je heel bewust even de wereld stilzet en een tijdje voor jezelf neemt, liefst minimaal 15 minuten, en liefst per dag om in een steeds hogere flow te komen, omdat het vaak makkelijk 10 minuten duurt voor onze gedachten werkelijk gestopt zijn en we de stilte in onszelf gevonden hebben.

Sluit je ogen, adem een paar keer rustig en diep in en uit en focus op 1 bepaald geluid, iets waarover je niet na hoeft te denken…het tikken van de klok, ruisen van de wind, de airco, of anders gewoon je eigen ademhaling. Focus op het geluid, neem het waar zonder enige gedachte hier over.

Dit zal echt niet meteen lukken en dat is heel normaal, maar oefening baart kunst, geef niet te snel op.

Begint de mallemolen weer de overhand te krijgen, word je er bewust van, neem het waar en zonder er iets van te vinden, laat het weer gaan en focus opnieuw….en dan ineens, is er rust.

Daarna kunnen er mooie heldere ingevingen en ideeën binnen komen die ons verder helpen daar waar we heen willen.

Dit kan een sterk gevoel zijn iets te gaan doen of iemand te bellen, ineens een antwoord op een kwestie, een beeld voor je zien wat duidelijkheid geeft, tekst van een lied, je kunt het zo gek niet bedenken… belangrijk is, dat het goed voelt.

Maar je kunt ook een (bos)wandeling maken en dan bewust puur focussen op de geluiden die je om je heen hoort, zonder erover na te denken, alleen maar op focussen en ze ervaren.

Op die manier stopt meteen die mallemolen van denken in je hoofd, stijgt je energie/frequentie en komt er rust in je hoofd en waardoor je meer en meer tot jezelf komt en je helderheid krijgt.

Helderheid over zaken die je bezighouden.

Daarom is het ook nooit verstandig om belangrijke beslissingen te nemen op een moment dat je niet lekker in je vel zit of geen rust ervaart. Trek je gedachten van een lage trilling aan kun je begrijpen dat de ideeën die je dan krijgt je eerder verder van jezelf en je doel af brengen dan dat ze je ernaartoe helpen.

Sta je dus op het punt een beslissing te nemen, neem even een time out, adem diep in en uit, maak een wandeling of ga even rustig zitten.

Breng je hoofd tot rust en zodra je je beter voelt en je vanuit je gevoel weet dat de beslissing juist is…doen.

Het zal je een zoveel beter gevoel geven.

Wil je graag meer weten over hoe te mediteren?

Lijkt het je fijn als ik je tips geef of aanvoel wat jou kan helpen meer rust te ervaren?

Neem contact met me op en dan gaan we samen aan de slag.

Terug naar blog overzicht