Redactie


30 april 2019 - Blogs

Energetisch Week Journaal ‘Het lichaam’

Tags:

Vandaag zouden we het graag met jullie over het lichaam willen hebben. Dat fysieke jasje dat je 24/7 overal met je meeneemt.Hoe bewust zijn we ons eigenlijk van ons lichaam?

Nemen we het voor lief? Het is er nu eenmaal om ons te dienen.Het hoort gewoon goed te werken. Je raakt nu eenmaal geïrriteerd als het lichaam niet doet wat je wilt.

Ons lichaam is bewustzijn. Als je je bewust bent dat alles energie is, is ons lichaam dat dus ook. Maar ons lichaam is zoveel meer. Het bestaat voor 75% uit water. Van water is allang wetenschappelijk bewezen dat het bewustzijn heeft. Zoek de testen maar eens op waarbij er tegen het ene glas water liefdevol gesproken wordt en tegen het andere boos en wat hiervan de duidelijke gevolgen waren. Ook planten bestaan voor het grootste deel uit water en hebben water nodig om te (over)leven.

Ons lichaam is opgebouwd uit ontelbare cellen, ook deze cellen, hebben bewustzijn. Sta eens stil bij de gedachten die je door de dag heen hebt, en welk effect deze gedachten op het water en de cellen in jouw lichaam hebben? Valt het je niet op dat mensen die vanuit hun hart leven, altijd vrolijk zijn, niet oordelen geen angst of verwachting van anderen hebben, er best jong uit zien voor hun leeftijd, hun energie altijd heerlijk voelt al je bij ze in de buurt bent, zelfs rust geeft, en ze gewoon stralen?

Hoe zou dat toch komen denk je?

We sturen ons DNA en RNA zelf aan met onze gedachten en intenties.Daarmee creëren we niet alleen maar onze eigen werkelijkheid, hoe wij het leven zien, maar ook hoe ons lichaam functioneert. Zullen we voor dit weekend met zijn allen de afspraak maken eens bewust liefdevol tegen ons lichaam te zijn? Echt bewust te worden van ons lichaam en hoe mooi soepel energiek, sterk, krachtig, ingenieus en bijzonder het eigenlijk is. Je ogen te sluiten en gewoon even te voelen, hoe je lichaam voelt. Waar voelt het fijn en welke plek misschien wat gespannen of minder prettig. Hoe voelt je ademhaling, mooi laag diep ontspannen in de buik of kort en hoog in de borst? Stuur dan met je intentie heel veel liefde naar deze plek zodat je hele lichaam uiteindelijk heerlijk ontspannen aan voelt. Durf je jezelf, oftewel je lichaam complimenten te geven als je voor de spiegel staat? Doe het eens gewoon, doe eens gek…en voel wat het met je doet.

Geniet van je weekend, en van jezelf.

Terug naar blog overzicht