Einde of een nieuw begin

Datum: 31 maart 2020

Door Kris Lenselink

We zijn in een nogal bizarre situatie beland. Nederland is voor het grootste gedeelte op slot, dat is ongekend! Maar hoe dan ook, nu het eenmaal een feit is hebben we er mee te dealen! Iets wat naar mijn mening het meest belangrijk is om te doen, is het hoofd koel te houden en vooral rustig te blijven. Wanneer ik naar het nieuws kijk zie ik jammer genoeg dat dit voor veel mensen onmogelijk blijkt, maar het heeft geen enkele zin om in paniek te raken. Sterker nog, door heel angstig te zijn, heb je alleen maar meer kans dat je ziek wordt of in chaos terecht komt, want datgene waar je maar lang genoeg en vooral intens genoeg je gedachten op richt, komt naar je toe.

 

WAT ALS ……

Laten we daarom allemaal zo rustig, nuchter en positief mogelijk blijven! Laten we vooral kijken naar de feiten in plaats van onszelf te verliezen in de “wat als” gedachten. We zijn bang omdat we denken dat ons lichaam het virus wellicht niet aankan. Maar ons lichaam werkt altijd “pro”, het werkt altijd met ons mee. Zelfs als we het volpompen met allerlei gifstoffen en het ontregelen met een grote mate aan stress. Het lichaam geeft op dat moment alleen gepaste signalen af om ons zo ver te krijgen dat wij gaan luisteren naar het lichaam, want dat is het werkelijke probleem! Wij staan geenszins stil bij de signalen die ons lichaam ons geeft, we gaan alleen maar door met doen wat er van ons verwacht wordt.

 

Klik op foto voor meer informatie

RESET

Wat dat aangaat zouden we deze tijd en deze situatie ook kunnen zien als een soort “reset”. De tijd om eens echt stil te staan bij waar we staan in ons leven. Doen we wel waar we goed in zijn en wat we leuk vinden. Ben ik wel gelukkig met mijn leven zoals het nu is? Het is ook een tijd om te spenderen met het gezin. Iets wat door onze drukke agenda’s normaal vaak onmogelijk is, buiten het weekend of vakantie. Helaas zijn wij al zo gewend dat onze kinderen een groot gedeelte van de week door anderen opgevoed en vermaakt worden, dat vele ouders nu niet weten wat te doen met de kinderen voor een paar weken? Als je hier nuchter over nadenkt wil dit best wat zeggen.

 

VAN MENS TOT MENS

Het is ook een tijd om wat meer stil te staan bij waar we staan als mens of als mensheid. Het is in elk geval een tijd waarin er discussies op gang komen. Geen discussies vanuit links of rechts, maar discussies van mens tot mens. Misschien is dit juist de tijd waarin meer mensen wakker gaan worden. We zijn nu zeker uit onze comfortzone gehaald en dat is het begin van een transformatie proces. Iedereen voelt aan dat er een heleboel gaat veranderen en hierdoor word iedereen aangespoord om na te denken wat we zelf denken en voelen en hoe we de veranderingen zelf in zouden willen vullen. Dat is alleen maar goed, eindelijk!, zou ik willen zeggen.

 

PRATEN MET ELKAAR

En laten we dan buiten de Coronacrisis ook over alle andere zaken nadenken waar we nu mee te maken hebben, zoals bijvoorbeeld het klimaat, immigratie en Europa. Nadenken en vooral er met elkaar over praten. Naar mijn mening word de situatie in de media slechts vanuit één zijde belicht. Iedere situatie heeft meerdere zijden en alleen door er met elkaar over te spreken en met elkaar van gedachten te wisselen gaan we iets van meerdere zijden zien. Dus duidelijker. En van daaruit worden er altijd betere besluiten genomen dan wanneer iets van één kant bekeken is. Laten we gebruik maken van deze tijd op een goede manier. Laat dit in plaats van het einde, juist het begin zijn van een betere toekomst samen!

Kris Lenselink

Box 23

www.rimpelsopjeziel.nl

Wil jij graag online in gesprek met Kris?

Bezoek hier haar profiel