De ziel wil dansen door het leven

Datum: 30 april 2019

Als mens zijn we voortdurend in ontwikkeling. Het is niet de scholing die ons werkelijk wijzer maakt. Theoretische kennis houdt ons vast in ons hoofd. Emoties en angst ontstaan in ons denken en belet ons in vertrouwen te voelen en te doorleven. Het zijn de levenservaringen waardoor we groeien in bewustzijn en uiteindelijk compleet kunnen worden.

De ziel weet ook dat we eerst alle aangeleerde overtuigingen mogen loslaten. Het zijn namelijk de overtuigingen die tussen het ego en de ziel in staan.

‘De ziel kent geen tijd maar weet dat alles op tijd zal gebeuren.’

Het ego wil praktische oplossingen en heeft geen geduld. Dit ongeduld vertraagt het zielenplan. Het ego is (een mede) veroorzaker van een ziek lichaam. Iedere gedachte die we hebben, verankerd zich met de cellen in ons lichaam. Wie in overgave en vertrouwen leeft, kan zichzelf helen en zal nooit meer ziek worden.

‘De mens is soms zuiniger op zijn auto als op zijn lichaam.’

Ik begrijp dat deze zinnen weerstand oproepen. Vooral wanneer je nu ziek bent. Maar het is juist de boosheid en de weerstand die jouw ziek zijn voeding geven. Word dus niet boos op mij en heb geduld wanneer je het nu nog niet begrijpt. Besef echter wel dat JIJ groter bent dan dit (tijdelijke) lichaam. Je kunt dus alles overwinnen wanneer de gedachten over jezelf liefdevol zijn. Leer het zieke lichaam lief te hebben. Voed je cellen met liefdevolle gedachten. Heb geduld en vertrouw. Jouw lichaam is het voertuig op aarde en kan jou naar de mooiste plekken en fijnste belevenissen brengen.

Ik wens jou veel wijsheid en liefde.