De open deur

Datum: 21 juli 2020

Door Ana Akkermann

 

Vandaag begin ik ‘bewust’ aan een spannende reis. Ik ga namelijk op zoek naar “De deur”. De deur die toegang geeft tot een nieuwe wereld. In deze wereld is liefde en vrijheid. Een wereld die vóór de mensen is i.p.v. tégen de mensen. De liefdesfrequenties zijn hier zó hoog dat ziektes geen kans krijgen. Ze hebben hier geen enkel bestaansrecht.

 

Innerlijke conflicten

Hier leven mensen die hun wonden hebben geheeld tijdens een reis vol hindernissen en uitdagingen.
Daarom is het een spannende reis die mij uitdaagt mijn innerlijke conflicten onder ogen te zien. Onderweg ontmoet ik mensen die deze conflicten zullen reflecteren. Als leermeester voor elkaar, raken we de diepste pijnen. Samen mogen we deze helen. Ieder op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Als het niet lukt of de pijn op dat moment ondraaglijk is, splitsen de wegen. Op het volgende kruispunt krijgen we een nieuwe kans.

Nu ik dit schrijf besef ik natuurlijk dat ik al heel lang onderweg ben. Dat ik bij iedere stap dichter bij “De Deur” kom. De weg is op dit moment donker maar dankzij het lichtje dat ik heb meegekregen zal ik ook hier doorheen komen. Bij iedere eerdere overwinning werd het lichtje sterker. Deze weg kan ik niet afsnijden. Het is de enige weg is om bij “De Deur” te kunnen komen.

In deze duisternis zie ik talloze lichtjes die dezelfde kant op bewegen. Wow, wat een mooi gezicht. We zwijgen want ieder verkeerd gesproken woord brengt ons terug naar het ontstaan van de duisternis in onszelf. Woorden zijn overbodig. Zwijgend lopen we door want we zijn er bijna. Nog een paar bochten en “De Deur” wordt zichtbaar.

 

Het lichtje brandend houden

Koning, minister, burgemeester……we zijn allemaal onderweg naar hetzelfde doel. Degene die zijn lichtje onderweg heeft laten doven, zal uiteindelijk vragen of iemand met het sterkste licht hem naar de deur wil begeleiden.

In de duisternis is onrust omdat velen zijn verdwaald. Wie bereid is te vergeven en zijn fouten toegeeft, zal altijd geholpen worden.

Op een mooie dag gaan we allemaal door “De Deur” die geen deur blijkt te zijn maar een doorgang die altijd openstaat. Hier leeft het besef dat we allemaal gelijk aan elkaar zijn. Hier spreken wij slechts één universele taal. De taal van de liefde.

We zijn weer thuis na een lange reis. Terug bij het vertrekpunt.

Ana Akkermann
0909-0237 Box 01

KOM IN CONTACT MET DE BESTE MEDIUMS EN COACHES OP WWW.RIMPELSJEZIEL.NL