Burn-out

Datum: 1 mei 2019

Burn-out Behandeling, Symptomen en Oorzaken van Burn-out

Wat is een burn-out?

Burn-out wordt gezien als een uitputtingsreactie van lichaam en geest ten gevolge van werkstress. Mensen met een burn-out omschrijven dit vaak als het leeg raken van de accu, het voortdurend in een te hoge versnelling staan of het zover uitrekken van een elastiek totdat deze knapt. NB: Vanaf 1 januari 2012 valt burn-out niet langer onder de ziektekostenverzekering. Medisch gezien (DSM IV) valt burn-out onder de aanpassingsstoornissen, en juist die worden vanaf 1 januari 2012 niet meer vergoed. U dient de behandeling voor burn-out dan ook zelf te bekostigen. Veelal zijn werkgevers bereid (mee) te betalen.

Indien u aanhoudende klachten heeft (langer dan 6 maanden) wordt de behandeling wel vergoed vanuit de basisverzekering. De verwijsbrief van uw (huis)arts dient aan te geven dat het om aanhoudende klachten gaat die al langer dan 6 maanden duren. Bron: GGZ

 

Zielsziekten

Zielsziekten worden in de spirituele op een andere manier benaderd en uitgelegd. Rimpels op je ziel streeft ernaar beide werelden met elkaar in contact te brengen.

Omdat de drempel hoog is bij het zoeken van hulp, kunt eerst contact opnemen met één van onze ervaringsdeskundige coaches. Het biedt u de mogelijkheid geheel anoniem uw verhaal te vertellen. Indien nodig zullen onze coaches u doorverwijzen naar de reguliere instanties of huisarts.

 

advertentie

 

HOME