Bipolaire Stoornis

Datum: 1 mei 2019

Als u last hebt van een bipolaire stoornis dan heeft u sterke stemmingswisselingen, in afwisselend manische of hypoman periodes en depressieve episodes. Daarnaast zijn er ook periodes waarin uw stemming stabiel is en u zich ‘normaal’ voelt.

Tijdens een manie of periode van hypomanie voelt u zich alsof u de hele wereld aankunt. U hebt veel energie en bent erg druk. Tijdens een depressieve periode voelt u zich juist ontzettend somber en hebt u nergens zin in. U kunt alleen de diagnose bipolaire stoornis krijgen wanneer u tenminste één keer een periode van (hypo)manie hebt meegemaakt in combinatie met een depressieve periode. Het krijgen van vier ziekte-episoden of meer per jaar wordt ‘rapid cycling’ genoemd; snelle wisseling.

Wat is een bipolaire stoornis?

Een bipolaire stoornis is een ernstige psychische aandoening die niet vanzelf overgaat en voorkomt bij 1 tot 2 procent van de Nederlandse bevolking. Bron: Psyq

Zielsziekten worden in de spirituele op een andere manier benaderd en uitgelegd. Rimpels op je ziel streeft ernaar beide werelden met elkaar in contact te brengen.

Omdat de drempel hoog is bij het zoeken van hulp, kunt eerst contact opnemen met één van onze ervaringsdeskundige coaches. Het biedt u de mogelijkheid geheel anoniem uw verhaal te vertellen. Indien nodig zullen onze coaches u doorverwijzen naar de reguliere instanties.