Redactie


28 april 2021 - Blogs

BEN JIJ JOUW ZIEL?

Door Johan Maigret 

Als mens ben jij jouw ziel. We krijgen een fysiek leven en we zijn een korte tijd op de aarde. We hebben het privilege om hier te zijn. Het is een dankbaar en inspirerend geschenk, eerst aan jezelf. Pas dan aan anderen. Aan al wat leeft. Aan de aarde.

Jouw leven ingegeven door jouw ziel is namelijk heel uniek. Om een zeer belangrijke reden heb jij specifieke talenten meegekregen. In de kern genomen is jouw ziel als een kind die voor de eerste keer in zijn leven buiten komt – die wil ontdekken, voelen, proeven, ervaren, verwonderen, verbazen, delen en verbinden. Elke keer weer.

 

En dat, zou jij ook weer willen doen?

Het is dan goed om te beseffen dat jouw ziel zich heeft gevestigd in een fysiek en aards lichaam. Een lichaam wat vol zit met toeters en bellen, om jouw gezondheid duurzaam te onderhouden (het immuunsysteem) en om jou te beschermen tegen gevaar (het alarmcentrum, de amygdala).

We leven nu alweer ruim een jaar in een zeer verwarrende samenleving waarin de angst regeert. Een omgeving wat de biologie en fysiologie volledig ontregelt. Alle toeters en bellen zijn geactiveerd. En het brengt jou uit balans.

 

(Tekst loopt door onder advertentie)

 

advertentie

 

De bedrading in jouw brein verandert

Dit nu maakt dat jij de verbinding met je ziel, jouw innerlijke stem, dreigt kwijt te raken. De negativiteit in de samenleving heeft hiermee jouw uniek-zijn compleet beïnvloedt. Het heeft de bedrading in jouw brein verandert.

Door bloot te leggen wat er in het brein gebeurt. Door toeschouwer te zijn van al die toeters en bellen en al de reacties die kunnen vrijkomen, ga jij weer de verbinding zien en voelen. Ook de verbindingen met je je hart en buik. En kun je weer eigenaar worden van jouw uniek-zijn.

Je voelt je dan weer gehoord en gezien. Wederom, eerst DOOR JEZELF. Dit opent dan vanzelf op natuurlijke wijze de verbinding met je ziel.

Johan Maigret

Lees meer blogs in ons magazine

Home

Terug naar blog overzicht