De vraag die bij veel mensen aanwezig is: “Waarom ben ik hier op aarde gekomen en wat doe ik hier?” Die vraag is ook bij mij aanwezig geweest. Vanuit deze vraag werd mijn leven een zoektocht. Hoe ik dit alles werkzaam zou kunnen maken in mijn leven, was de basis van mijn zoektocht. Ik leerde dat alleen de eigen keuze een betrouwbare bron is, dit is een keuze op basis van een diep innerlijk voelen en weten. Niemand kan voor mij of voor een ander kiezen of voelen. Dat geldt ook voor jou. Het gaat om je eigen individuele groei. Het is het delen van de kracht vanuit de kern van het ZIJN, die daartoe de innerlijke bereidheid hebben. Het is een innerlijk inzicht en voor elk een persoonlijke ervaring.

Zelfrealisatie

Datgene wat ik zelf gerealiseerd heb, kan ik delen, niets meer en niets minder. Soms begrijp je niet wat er in je gebeurt, maar je wordt hierin steeds helderder. Je gaat voelen dat alles wat je ervaart vanuit je eigen kern in de Liefde gesteld kan worden, zodat jouw proces van realisatie in beweging kan komen. Zo ging ik door deze periode heen, terwijl ik het gevoel had al zo veel in mijn leven doorgeworsteld te hebben. Dit maakte mij weer als een kind, onzeker, vragend, onderzoekend.

Wat voel ik?

Het oude mag ik loslaten. Er ontstond een grote leegte en als er al iets van het oude naar boven kwam dan leek het van geen enkele waarde. In het zoeken naar het “waarom” merkte ik dat ik helemaal in mijn denken ging zitten. Door te voelen kon de werkelijke vraag in mij ontstaan. Het ging heel langzaam door mij heen. Vanuit dat vertrouwen werden mij dingen getoond die er voor die tijd niet waren. Je wilde graag rechtdoor blijven gaan want zo gauw je naar links of rechts afboog, had je het gevoel in het diepe te vallen. En zo kwam het proces in mijzelf langzaam in beweging. Het proces waarin ik mijzelf steeds beter leer kennen. Het proces om het zelf te doen, en er niets dat ver buiten mijzelf gesteld wordt.

advertentie

Werken aan je bewustwording

Er is niets dat nagestreefd wordt, het is het leven in het nu! Je komt van alles tegen, je weerstanden, je belemmeringen en blokkades. Door dit alles te herkennen, te doorstaan, te voelen en de boodschap te zien en te ervaren zodat je door het inzicht hiervan er bewust los van mag komen. Het gaat hier om de verwerking van de inzichten tot in het dagelijkse leven, het is werken aan je bewustwording. Er ontstond herkenning van binnenuit en dat gaf juist een gevoel van stevigheid. Ik kan nu vanuit mijn eigen vertrouwen ZIJN en handelen. Hoe ga ik hiermee om in mijn dagelijkse leven?

Wat brengt mij dit alles?

 Inzicht in mijn eigen proces, zorgt ervoor dat ik het proces van de ander ook kan herkennen. Ik kan naast je staan, proberen je inzichten te verdiepen en samen door het proces heen te gaan. Door mijzelf te delen, mijn eigen kwetsbaarheid te tonen, kan ik open staan en met je communiceren. Als je je kwetsbaar opstelt, heb je het gevoel, zwakker te worden, maar juist hierdoor heen durven te gaan, heeft mij innerlijk sterker gemaakt. Dit diepe vertrouwen heeft te maken met de basis van mijn zoektocht, waar ik altijd al mee bezig was, maar dat nu een gevoel geeft van thuiskomen. Ik klim verder en verder en ik ervaar dat ik mijn eigen innerlijke tempel zelf ben. Hier ben ik volledig één en kan ik mijzelf tonen en delen met één ieder die daar behoefte aan heeft.

Delen van binnenuit.

Delen vanuit mijzelf, als mijzelf. Delen, waardoor via het samen delen weer een nieuw groeiproces kan ontstaan. Ik voel hoe de innerlijke beweging, de constante energie stroomt, mij niet meer doet verstarren, maar mij juist het leven geeft. Leven van binnenuit, leven als mijzelf in een voortdurende beweging.

De angst de baas

Dr. Frits Winter schreef het boek ‘De angst de baas.’ Een realistisch boek geschreven in Jip Janneke taal. Met dit boek als leidraad ga ik je begeleiden om slimmer om te gaan met je angst(en). Het is een heel proces en niet 1 2 3 opgelost. Ikzelf heb ook geleerd om slimmer te zijn dan mijn angst(en).  Het is een prachtexemplaar om mee te werken en ook om het samen te doen met iemand die het ook heeft doorlopen. Angst is zóóóó niet fijn! 

 

 

 

 

Terug naar blog overzicht