Ontdek je innerlijke kracht en schoonheid

Onlangs werden wij benaderd door Carla Warnaar.  Zij hoorde over het initiatief van Rimpels op je ziel en was meteen enthousiast. Dit zou voor haar het perfecte platform kunnen zijn waar zij aan de hand van haar persoonlijke ervaring andere mensen zou kunnen ondersteunen en adviseren.

Dat afvallen niet alleen een kwestie is van het volgen van een dieet en extra bewegen wordt duidelijk wanneer je het verhaal van Carla leest. Als advieslijn die zich voor een groot deel inzet ten behoeve van persoonlijke transformatie is Carla dan ook een grote toegevoegde waarde.

Zij stuurde ons twee foto’s. Het raakte mij diep om deze transformatie in beeld te zien.

Inmiddels is Carla een stralende verschijning en runt zij haar eigen bedrijf. Behalve adviezen op het gebied van afvallen en het begeleiden van het bijbehorende proces, kan zij je ook begeleiden met zakelijke adviezen.

Ana Akkermann

 

Holistisch Therapeut / Obesitas – eetstoornissen en verslavings coach / Transformatie coach/Levenservaring deskundige

“Als ik zeg van 160 kilo naar 68 kilo begrijpt iedereen dat ik weet wat overgewicht is! Hoe het voelt om steeds dikker te worden uit je lijf te knallen en jezelf in eten te verliezen.”

Als kind groeide ik op in een onveilige omgeving – drank, afwijzing en vernederingen maakte mij tot een doodsbang en onzeker kind. Hierdoor ontwikkelde ik leerstoornissen  en had ik als puber een lastige tijd.  Zo onzeker !

Vervolgens verloor ik mij in het huwelijk waar drie kinds uit voort kwamen. De pleaser die als kind al was geboren in de hoop iets goed te doen – aandacht, liefde of een compliment te krijgen, stapte ik in mijn huwelijk weer in deze rol. Geleidelijk werd ik ongelukkiger en ongelukkiger en ging ik steeds meer eten.  Het bekende emo eten.

Uiteindelijk met 40 jaar 160 kilo was de maat vol. Een ex die mij al drie jaar bedroog en een doodziek kind dat bijna 3 jaar in ziekenhuis verbleef.  Ik was op en kapot. Het was mij doodeten of een operatie. In de 10 jaar die volgde heb ik 3 operaties gehad die allen tijdelijk hielpen.  Uiteindelijk moest ik het toch op eigenkracht gaan doen want kom al jaren net zo gemakkelijk weer aan als ieder ander.

 

Vechtscheiding

Na mijn 40ste jaar en in een vechtscheiding van 4 jaar ben ik gaan studeren 5 jaar voor Holistisch  coach -hulpverlener en ging er een wereld voor mij open. Ik begon te begrijpen waarom ik maar bleef eten en dat daar oude pijnen uit mijn jeugd aan ten grondslag lagen.  Deze pijnen triggerden mij keer op keer en lieten eten wat een onbewust aangeleerd patroon was geworden.

 

 

Zelfvertrouwen

Door en tijdens mijn opleiding begon ik oude pijnstukken van vroeger (kind, puber die uitgroeide tot vrouw en moeder) te begrijpen en leerde deze stap voor stap verwerken, kreeg meer zelfvertrouwen – werd weerbaarder en kwam voor mezelf op.  Deze combinatie zorgde ervoor dat ik ook mijn eten onder controle begon te krijgen en langzaam stap voor stap een gezond eetpatroon aanleerde.

Het heeft mij flink wat jaren gekost om te worden wie ik diep van binnen was, een prachtige vrouw van 62 jaar, trots en vol zelfvertrouwen, die is gaan leren – studeren,  nergens meer bang voor is, voor zichzelf opkomt en zelfstandig is. Deels er nog een super leuke baan bij heeft in de mondzorg als interim manager.

 

Verslaving

Maar mijn hart ligt bij het ondersteunen van mensen die problemen met eten hebben of een andere vorm van verslaving. Mij is duidelijk geworden dat achter een eet probleem – of verslaving altijd een ander probleem verstopt zit. En alleen jij kan daar mee aan de slag gaan.

Mij is het met vallen en opstaan gelukt om rust in mijn hoofd en lijf te krijgen. En geloof me ik heb wat gejankt, gevloekt, mezelf afgezonderd, voor rotte vis uitgemaakt en ja, bijna uiteindelijk gesloopt!

 

Geloven in jezelf

Graag deel ik mijn kennis en ervaring om ook jou op weg te helpen. En ja, ook ik val wel eens terug – eet en snoep te veel. Maar weet je ………soms verlies ik de controle en is eten even mijn vriend, maar dat mag dan voor een dag of avond met compassie voor mezelf. De dag erna ga ik weer gewoon verder waar ik gebleven was. Geen spijt – boosheid of teleurstelling in mezelf om nog meer gaan eten.

Nee, het is oké en met zo’n eet – snoep bui/dag (die totaal niet lijkt op wat ik vroeger at)
Ik ben blij met mij en dat kon ik vroeger echt niet tegen mezelf zeggen.

Het leven is niet altijd gemakkelijk geweest en ik heb veel meegemaakt als kind, puber en vrouw.
Maar ondanks dat alles geloof ik in mezelf en in het leven, in levensenergie en in het keren van het tij of in het roer om gooien en voor jezelf kiezen.

 

Online ondersteuning

Mijn kennis en ervaring ligt op (over)eten en verslavingen, keuzes maken, relatieproblemen, werk en spanning op het werk, wat wil jij en wie ben jij ?

Als ik je daarbij kan ondersteunen dan doe ik dat graag.

Op mijn profielpagina kun je zien of ik beschikbaar/aanwezig ben.

Je bent het waard !

Lieve groet Carla box 13

Online mediums en coaches

Terug naar blog overzicht